Site Loader

Nuostabioji Italija turi labai daug skirtingų regionų, kurie kviečia susipažinti su jų ypatingumu, jų išskirtinumu ir tuo pačiu jų emocijomis, kurias jums gali perteikti tam tikros vietos.

Nors dažnai teigiama, kad Turinas dažniausiai lankomas dėl nuostabios gamtos, tačiau tai nėra visiškai tiesa, kadangi architektūra, menas bei žmonės taip pat traukia visus, kurie nori pažinti šio miesto grožį.

Automobilio nuoma Turine

Kai kurie teigia, kad Turino gatvėse sklando tarsi magija, kuri kartą užbūrusi skatina vėl ir vėl čia grįžti, kad pavyktų pažinti tikriausią Italiją.

O mes papildomai pridursime, kad jeigu Turinas ir Turino lankytinos vietos tikrai vertos atskiros kelionės į šį miestą!

Turinas lankytinos vietos
Turinas

Turino lankytinos vietos

Turino karališkieji rūmai

Turino karališkieji rūmai yra bene populiariausia lankytinas vieta Turine. Kuomet atvykstate į šį miestą. Žinoma, lankytinų vietų gausa kur kas platesnė, tačiau natūralu, kad pirmiausia aplankomi geriausi miestą reprezentuojantys simboliai. Ir šiuo atveju tai būtų karališkieji rūmai. Patys rūmai yra įrašyti į UNESCO lankytinų objektų sąrašą, tad tai dar labiau padidina jų vertę ir tuo pačiu parodo unikalumą.

Rūmuose 2012-ais metais buvo atidaryta didelė paveikslų galerija, kurioje eksponuojami garsiausių menininkų darbai, tad siūlome užsukti su jais susipažinti. Milžiniškos salės, nuostabūs papuošimai bei daugelis kitų smulkmenų laukia Jūsų. Įkvėpti prabangos gali kiekvienas!

Statuto aikštė

Statuto aikštė, galima sakyti, yra viena pagrindinių Turino aikščių, kurioje dažniausiai rengiami įvairūs susitikimai bei koncertai. Taip pat čia dažniausiai renkasi ir žmonės, kurie nori maloniai praleisti laiką.

Pačiame aikštės centre galite pamatyti ir memorialinį paminklą, kuris yra pateiktas fontano pavidalu. Juokaujama, kad šioje vietoje yra patekimas į pragarą, tad jeigu buvote nuodėmingas žmogus – tokiu atveju būdami čia elkitės labai atsargiai, kadangi galite praverti pragaro vartus.

Turinas lankytinos vietos
Turinas

Romos teatras

Romos teatras – istorinis lankytinas objektas, kuris atlieka funkcijas ir tuo pačiu pats iš savęs yra labai svarbus paminklas, puikiai reprezentuojantis istorijos vingius. Šio teatro griuvėsiai buvo atrasti XIX amžiaus pabaigoje. Tuomet po truputį buvo tvarkomi ir šiuo metu tai yra labai svarbus architektūrinis objektas, kurį kiekvienais metais aplanko milijonai žmonių.

Sutalpina galerija

Sutalpina galerija yra bene pati gražiausia, pati puošniausia ir daugiausia turistų sulaukianti galerija, kurią galima rasti Turine. Ji buvo pastatyta dar XIX amžiuje pačiame miesto centre, tad bet kuriuo atveju jau dėl lokalizacijos sulaukė ir šiuo metu sulaukia labai daug dėmesio bei lankytojų.

Nors metų eigoje keitėsi jos paskirtis, tačiau šiuo metu galia rasti unikaliai atrodančią galeriją, kuri stebina ne tik savo meno dirbiniais, tačiau tuo pačiu ir labai įmantriu interjeru. Kai norisi pamatyti kai ką unikalaus – ši galerija tampa labai puikiu pasirinkimu.

Naujojo kalėjimo muziejus

Tiems, kurie ieško neįprastų lankytinų vietų Turine – siūlome užsukti į Naujojo kalėjimo muziejų. Jeigu norite sužinote, kaip gyvena kaliniai – tokiu atveju aplankę šį muziejų galite susipažinti. Žinoma, atmosfera daugeliui palieka labai didelį slogumą, tačiau jau prieš eidami į tokio tipo muziejų jie puikiai žino, kokias emocijas teks patirti.

Viešbučių Turine rezervacija

Ieškote viešbučio Turine? Spauskite nuorodą žemiau ir rezervuokite nemokamai! 🙂


Booking.com

Jeigu norite gerai pažinti Turiną – tokiu atveju čia turėsite praleisti kuo daugiau lako. Ir tikrai tai rekomenduojame, kadangi šis miestas yra toks įvairus ir tuo pačiu toks nuostabus, kad kiekvienas ras čia ką veikti ir tuo pačiu ras tokių objektų, kurie jį labiausiai žavi. Dažnai patys gražiausi dalykai yra patys paprasčiausi, tad išbandykite juos ir džiaukitės atviromis galimybėmis.

Turinas ir jo lankytinos vietos

Pasigrožėkite Turinu šiame video ir pamatysite dar daugiau Turino lankytinų vietų! 🙂

Turino žemėlapis

Booking.com